Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Puteti dezvolta? 
|
Da, sper ca nu s-a inteles prin "noi"" ca m-as fi referit la mine, Doamne fereste!

""Noi""= lumea de azi.
Sa presupunem ca doi tineri au reusit sa ajunga sa ia decizia de a-si intemeia o familie. Din punct de vedere al relatiei , sentimentelor dintre ei totul e cum trebuie, adica si-au gasit perechea.
Primul lucru la care se gandesc: le trebuie o casa doar a lor (celelelte lucruri se pot obtine relativ usor, o mobila, un aragaz, etc acest gen). Asta e una din cele mai mari probleme azi.
Chiar daca parintii ar avea o casa suficient de incapatoare, incat sa aibe loc si incapere separata si tanara familie, acestia nu cred ca ar accepta sa locuiasca in comun.
Unii doresc sa locuiasca singuri imediat ce trec de o anumita varsta, termina o scoala, etc.
Nu pe vremea mea (dar si atunci am mai intalnit situatii) ci pe vremea parintilor mei, multi tineri ramaneau, dupa casatorie, sa locuiasca cu parintii- e adevarat in conditii modeste- stand intr-o camera chiar si cand aveau deja copii. Apoi dupa ce aveau grija de parinti, si acestia nu mai erau, se extindeau in toate incaperile.
Azi nu cred ca ar mai accepta multi tineri o astfel de convietuire.