View Single Post
Vechi 03.06.2012, 20:27:53
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
In primul rand cred ca ar trebui sa ne impunem sa nu mai gandim in termenii " daca nu ai nimic de ascuns nu e nici o problema ". Santem by default oameni cinstiti si nu avem nevoie de controlul nimanui.Adu-ti aminte asta in fiecare zi chiar daca acum crezi ca tu nu ai nimic de ascuns.

In al doilea rand lepadarea de credinta inseamna o alegere.Vedem asta in fiecare zi.Oamenii renunta la Hristos imediat ce exista ceva care le stinghereste viata asta pamanteasca.Unii renunta de tot, altii isi construiesc propriile idei despre Hristos pentru ca frica de iad ii face sa nu renunte de tot.
Deci dupa parerea mea lepadarea de credinta inseamna o alegere in care va trebui "sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard ".Fara discutie ca poate veni sub forma unui cip a carui acceptare iti poate face viata mai usoara sau "imposibila" in cazul in care nu-l accepti.
Sunt deacord ca nu avem nevoie de control.... din pacate o viata incomoda este doar inceputul a ceea ce ii asteapta pe crestini in viitor.

In ceea ce priveste cipul - alegerea sau nealegerea lui iti poate determina mantuirea numai in masura in care esti pus in situatia de a alege intre cip si Dumnezeu: de exemplu sa spunem ca in viitor nu o sa poti sa cumperi decat cu card (nu cu cash, sau alte modalitati), iar autoritatile hotarasc sa nu le elibereze carduri crestinilor. Tu vei avea de ales: sa declari ca nu esti crestin si deci sa te lepezi de Dumnezeu sau sa nu ai card si, prin urmare, sa nu ai cum sa iti faci cumparaturile. (a fost doar un exemplu) Restul sunt doar speculatii care, dupa parerea mea, ar fi mai bine sa fie inlocuite de introspectie.
Reply With Quote