Citat:
În prealabil postat de andravenache
In ceea ce priveste cipul - alegerea sau nealegerea lui iti poate determina mantuirea numai in masura in care esti pus in situatia de a alege intre cip si Dumnezeu: de exemplu sa spunem ca in viitor nu o sa poti sa cumperi decat cu card (nu cu cash, sau alte modalitati), iar autoritatile hotarasc sa nu le elibereze carduri crestinilor. Tu vei avea de ales: sa declari ca nu esti crestin si deci sa te lepezi de Dumnezeu sau sa nu ai card si, prin urmare, sa nu ai cum sa iti faci cumparaturile. (a fost doar un exemplu) Restul sunt doar speculatii care, dupa parerea mea, ar fi mai bine sa fie inlocuite de introspectie.
|
Asta am spus si eu .Intr-un fel sau altul trebuie sa te lepezi de Dumnezeu si sa alegi viata asta pamanteasca.
Nu e o greseala pentru crestini sa fie circumspecti in ceea ce priveste cipurile.In opinia mea toti oamenii crestini sau nu ar trebui sa refuze propaganda cu "daca n-ai nimic de ascuns ... ". Ar trebui sa ne amintim ca santem toti creati sau nascuti sa fim liberi.
In rest sant de acord ca ceea ce ne lipseste este in primul rand introspectia. Ne simtim mult mai bine discutand despre altii decat ne simtim atunci cand ne privim cu adevarat in oglinda.