View Single Post
Vechi 03.06.2012, 23:21:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In ortodoxie se pune cel mai mare pret pe smerenie, de aceea nu o sa intalnesti un credincios adevarat care sa se laude ce simte si ce fapte bune a facut. La neoprotestanti dupa botez sunt mantuiti si sfinti
Np se mandresc ca sunt sfinti, ortodocsii se mandresc ca sunt smeriti si ca nu au primit inca mantuirea, dar sunt singurii care detin Adevarul. :) Mandria este aceeasi peste tot, indiferent in ce cuvinte este imbracata.
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
poate fi un om obisnuit care se lupta sa nu cada in ispite mari. Insasi aceasta lupta e ceva extraordinar, pentru ca ingerii cazuti se lupta ca omul sa nu se mantuiasca. Asadar daca nu deznadajduieste pana la sfarsit ajunge la liman.
Cam dupa aceasta recunosc si eu un sfant: lupta cu pacatul si patimile pana la sange, staruind in rugaciune si ascultare. Si asa am cunoscut sfintii ortodocsi, dar tot asa si pe cei np. Sunt intr-adevar din ce in ce mai putini in aceste zile...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14