Subiect: botezul
View Single Post
Vechi 03.10.2007, 00:51:09
irina-elena irina-elena is offline
Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de prflorin
Iertare daca am smintit pe cineva,dar nu inteleg ofensiva asta impotriva calendarului indreptat.
ce intelegeti prin ,,a sminti' pe cineva? e un cuvant foarte des folosit dar nu prea il inteleg cu sensul din dex la utilizatorii acestui forum. adica a face pe cineva sa-si piarda dreapta judecata,a induce in eroare, a pacali, a insela? pai ce, ne pierdem dreapta judecata, sau ne lasam inselati numai daca auzim una sau alta? pai chiar daca ni s-ar induce o indoiala la dogme prin aflarea unei informatii, nu ar trebui sa fim astfel stimulati sa cautam contra-argumente la informatia datatoare de indoiala, de eroare, si astfel sa ne intarim in credinta pe care o avem? altfel spus, conotatia negativa a smintelii nu e exagerata? poate e ceva bun in ea, ca ne pune mintea in miscare, nu ne lasa sa adormim leganati de autosuficienta.deci nu se exagereaza cu utilizarea acestui cuvant, sau d-voastra intelegeti altceva prin A SMINTI-SMINTEALA,decat ce scrie in dex?
da, stiu ca n-are legatura cu subiectul acesta, dar daca am o intrebare o pun si eu pe unde pot.
Reply With Quote