Citat:
În prealabil postat de irina-elena
se apropie sarbatoarea sfintei Parascheva,14 octombrie, daca vine cineva in pelerinaj la moastele sale, la iasi, sa ma anunte. poate sunt amatori, pt ca e foarte frumos la sarbatorile iasilor, si vine multa lume credincioasa, nu numai negustori.
n-am inteles unde este hramul sfantului Grigorie Decapolitul.
|
Da, imi cer iertare ca am omis sa amintesc unde se afla Sfintele Moaste ale Sfantului Grigorie Decapolitul. Este vorba de MANASTIREA BISTRITA (olteana).
Draga Irina, anul trecut mi-am dorit tare mult sa ajung la Iasi, la sarbatoarea Sfintei Parascheva, din anumite pricini nu am reusit, insa ma uitam la televizor la imagini din Iasi, cum credinciosii se inchinau la racla cu Sfintele Moaste, plangeam ca nu sunt si eu acolo, si in acel moment primesc un telefon de la un vecin, care mergea la Manastirea Prislop, unde este ingropat PARINTELE ARSENIE BOCA, si ma intreaba daca nu vreau sa merg cu ei acolo, ca au un loc liber in masina ( plecam dimineata iar seara ne intorceam ). Fiind distanta mai scurta decat pana la Iasi, am avut permisiunea sotului si chiar a copiilor sa merg si am stiut in acel moment ca Sfanta Parascheva a facut o minune si daca nu am reusit sa ajung la ea mi-a inlesnit plecarea la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Am fost tare fericita ca in accea duminica nu am stat acasa si am ajuns totusi la o manastire unde mi-am " incarcat bateriile sufletesti ".
Daca as reusi in acest an sa fac acest drum spre Iasi, te voi cauta cu siguranta.
Am s-o rog pe Sfanta Parascheva sa-mi inlesneaca plecarea de acasa.
La manastirea Bistrita merg deja de 8 ani ( nu o spun ca lauda ci doar ca toti ai casei sunt constienti de binefacerile acestui sfant drag si nu -mi pun oprelisti. Ispite sunt, discutii sunt dar se sfarsesc cu bine. Fiind sotie, mama si bunica, avand in casa cu mine si pe fiul meu si pe fiica mea cu perechile lor si cu copii lor, zic ei ca fara mine nu se poate in casa, au nevoie in fiecare ceas de mine si le este greu sa lipsesc mai multe zile, insa pentru mine este ceva vital, am mare nevoie de aceste iesiri, ma incarc sufleteste si am putere mai mare de munca.) Dar ca sa lipsesc in fiecare luna cateva zile, asta ar fi pentru ei groaznic ( nu si pentru mine). Noroc ca sunt in pensie si nu depind de vreun sef de la care sa fiu nevoita sa-mi cer permisiunea de-a pleca.
Ne mai auzim, draga Irina ! DOAMNE AJUTA ! cu mult drag, icamilin