View Single Post
Vechi 05.06.2012, 02:38:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În niciun caz. Nici cel mai mare. Nici cel mai bogat...

Ceea ce frapează la evrei, de-a lungul timpului, este exact acest contrast între puținătatea mijloacelor lor de toate felurile, începând cu cele demografice, și poziția eminentă pe care au avut-o și o au în lume. Acest contrast, susțin eu, are în el ceva supranatural.
Nimeni, niciodată nu a fost mai bogat ca poporul evreu, nici ca indivizi, nici ca popor; ca urmare eu cred cu tărie că expresia evreu sărac e un pleonasm.
Iar ca mărime(dar nu ca locuitori în Israel):
12. Ca Tu esti Cel ce ai zis: Mult bine iti voi face, iar neamul ti-l voi face ca nisipul marii, ca nu va putea fi numarat din pricina multimii. (FC 32:12)

Restul mesajului nu mi se pare relevant și sunt convins că puteți scrie ceva la fel de credibil din opoziție, adică invers.
Voi prezenta două idei:

1-Am citit toate mesajele topicului(cred) și constat că nimeni nu ia în considerare că Dumnezeu alege din veșnicie pe fiecare popor în parte și li se adresează direct prin proorocii dinainte desemnați să le comunice cuvintele Lui.
De la evrei însă, care sunt foarte organizați și respectuoși cu tot ce le aduce profit(nimic nu respectă ei mai mult), au rămas scrieri de pe urma acestor prooroci, scrieri care s-au răspândit pretutindeni; toate popoarele au avut prooroci, dar de la prea puțini s-au păstrat scrieri. Proorocii care le-au transmis conducătorilor evreilor restricții ce le scădeau profitul(ca și cum acestea ar veni de la Dumnezeu), au fost omorâți; la fel și Iisus.
De ce le-a trimis Dumnezeu evreilor așa de mulți prooroci?
Pentru că ei au exagerat(păcătuit) de cele mai multe ori în acțiunile lor de a-și mări profitul; merticuloși fiind, au scris tot, iar cărțile sfinte s-au găsit datorită providenței divine.

Dacă toate popoarele ar fi scris prin proorocii lor mesajele trimise lor de Dumnezeu am vedea că, logic, toate popoarele au fost alese, adică chemate.

2-Supranatural mi se pare mie a fi, nu contrastul dintre mijloacele lor și pozițiile ocupate (care prin organizare ireproșabilă este perfect realizat), ci cultul evreilor pentru aur(valori materiale); unele scrieri sumeriene(mi s-a citat odată) argumentează că la origine ei sunt extraterestrii și divini(foarte inițiați spiritual), iar scopul prezenței lor aici pe Pământ e... aurul, ceea ce este Scris(Fac2,11-12).

Last edited by Demetrius; 05.06.2012 at 17:21:11.
Reply With Quote