View Single Post
Vechi 05.06.2012, 11:58:30
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Oricât de Taine ar fi (apropos, de ce nu se află printre cele 7 Taine ale Bisericii Ortodoxe?) ele, Scriptura vorbește explicit despre o înviere a drepților ce va avea loc la sfârșitul veacurilor și nu la moartea/învierea lui Hristos.

Vă exprimați cumva necredința în această înviere a drepților de la sfârșit?

P.S. Reamintesc că la învierea Domnului Hristos n-au înviat toți drepții. Toți drepții [rămași în morminte și inconștiență] vor fi înviați la revenirea Domnului Hristos.
Domnule 99, mă surprindeți... nu faceți distincție între Cele 7 Taine ( Sacramente) și Tainele lui Dumnezeu (Sfânta Treime, lumea nevăzută, dualismul trup-suflet la om, îmbinarea acestora, Întruparea Domnului și felul în care Cel necuprins de Ceruri este cuprins în pântecele Fecioarei, minunile Lui, moartea trupească a Vieții (Hristos)). Taina este, în linii mari ceva de necuprins pentru mintea omeneasca, multe din acestea nici de mintea îngerilor.

Iar în legătură cu învierea drepților, eu scriam între ghilimele ”i-a înviat”, cu sensul de trecere din iad la rai. Toți drepții au fost fost eliberați din iad, dar doar o parte au ieșit din mormânt cu trupul, și li s-au arătat oamenilor. De altfel, învierea ”mică” din vremea aceea vrea să arate altceva: Dumnezeu prețuiește atât sufletul, pe care l-a salvat din iad, cât și trupul pe care l-a scos din moarte, și pe care știm că-l va îmbrăca în har, și-l va pnevmatiza la vremea cuvenită, la Marea Înviere. Deci nici trupul nu este lipsit de Mila Domnului, Învierea va fi deplină. Deci, nu am spus că asta e Învierea oamenilor, ci mai mult un semn al biruinței Vieții. Știu și eu să fac distincția. Minunea s-a făcut ca să se vadă clar că Hristos, Cel pe care l-am răstignit noi, e Cel ce dă Viața, chiar din gura ”morților”.

Îmi pare rău că exprimarea mea vă incomodează.