Citat:
În prealabil postat de ioanna
eu ma intreb, de ce sa se lupte diavolii pentru un trup mort? Oare ei nu vor sa stapaneasca un trup viu? :)
|
Bingo! Ei voiau un Moise viu, adică unul înviat, nu mort cum era. Doar că Moise cel înviat nu a fost înviat pentru a fi trimis iarăși în lumea controlată de ei (precum Lazăr, Eutihie, etc.).
Citat:
pure speculatii nefondate, pentru a gasi inca o justificare stramba ca sufletul n-ar fi nemuritor.
|
Pentru a fi "justificare strâmbă", ar trebui ca dogma "
nemuririi sufletului" să fie una biblică. Că sufletul ar fi "
nemuritor" nu s-a adeverit în ultimii 3 ani. Că el (sufletul) moare, există multe versete.
Multe!
Citat:
p.s Iar daca ei cred ca diavolii se lupta pentru trupurile moarte intrate in putrefactie, atunci de ce se opun pomenirii mortilor, de ce se opun rugaciunilor pentru ei? Ar trebui cu atat mai mult sa-si pomeneasca mortii, sa se alature in rugaciune pentru ca trupul lor sa nu fie acaparat de diavol. Sunt multe contradictii in crezul lor.
|
Nu doamnă, nu e nicio contradicție. Singura diferență e că adventiștii cred ce scrie în Biblie, iar ortodocșii în ce zice Sfânta Tradiție. Adventiștii cred într-o înviere reală (nu cu ghilimele) ce va avea loc la Revenirea lui Iisus și nu când se moare.