View Single Post
Vechi 05.06.2012, 18:18:33
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de barsaba Vezi mesajul
Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare si nici dvs. nu stiti. Doar filozofati, neavand nici o baza scripturistica.

Eu cred in inviere. Dvs. credeti in nemurirea mortului. Eu am nenumarate argumente din Sfanta Scriptura (toate bazandu-se pe fagaduintele Domnului Iisus Hristos). Dvs. aveti doar argumente filozofice.

P.S. Acum trebuie sa plec, pentru ceva timp (1 ora si ceva). Am o activitate sportiva. Trebuie sa avem grija si de trupul nostru (templul Duhului Sfant). Mai vorbim.

Daca dvs. nu stiti iar doctrina voastra adventista va tine in ceata in privinta celor doua firi unite ipostatic ale lui Hristos, nu inseamna ca si invatura ortodoxa e ambigua si are scapari dogmatice pe unde diavolul sa-si strecoare ereziile.

In Biserica Ortodoxa afirmam adevarul perfect rotund si fara fisura ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare.
Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient.

Mergeti linistit la sport si nu va grabiti. Puteti sta si mai mult de o ora ca oricum n-are nici un rost o discutie care nu duce nicaieri, decat cel mai probabil spre o noua banare.