Citat:
În prealabil postat de barsaba
Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare si nici dvs. nu stiti. Doar filozofati, neavand nici o baza scripturistica.
Eu cred in inviere. Dvs. credeti in nemurirea mortului. Eu am nenumarate argumente din Sfanta Scriptura (toate bazandu-se pe fagaduintele Domnului Iisus Hristos). Dvs. aveti doar argumente filozofice.
P.S. Acum trebuie sa plec, pentru ceva timp (1 ora si ceva). Am o activitate sportiva. Trebuie sa avem grija si de trupul nostru (templul Duhului Sfant). Mai vorbim.
|
Daca dvs. nu stiti iar doctrina voastra adventista va tine in ceata in privinta celor doua firi unite ipostatic ale lui Hristos, nu inseamna ca si invatura ortodoxa e ambigua si are scapari dogmatice pe unde diavolul sa-si strecoare ereziile.
In Biserica Ortodoxa afirmam adevarul perfect rotund si fara fisura ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare.
Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient.
Mergeti linistit la sport si nu va grabiti. Puteti sta si mai mult de o ora ca oricum n-are nici un rost o discutie care nu duce nicaieri, decat cel mai probabil spre o noua banare.