Eu sunt pt politete dar ce cauta termenul "ierarhie"aici??
Ierarhie pe forum?In ce consta ierarhia sociala pe un forum,unde nu cunosti identitatea unei persoane?Bine ar fi,ca odata venit pe forum sa te prezinti,sa spui cateva vb despre tine si daca doresti sa lasi o idee despre grupul de varsta in care te integrezi.Astfel nu se vor face gafe si nu se va aplica o politete formala,superioara,de distanta tuturor membrilor.Pot risca sa folosesc"dumneavoastra"cu un tanar de 15 ani,formulare ce pare de-a dreptul ridicola si impertinenta
Eu ma aflu in grupul de varsta 30-40 ani,insa cand alti membri ai forumului mai in varsta decat mine m-i se adreseaza cu"dumneavoastra"atunci cand ma combat,stiu ca nu o fac din politete sau simpatie;ci este usor superior,distant si poate chiar ironic??
Nu stiu daca este bine sau nu,insa familia mea m-a educat sa folosesc"dumneavoastra"numai in functie de varsta,sau relatii formale(doctor-pacient,client-relatii cu publicul,etc).
In familie este deplasat sa folosesti"dumneavoastra",asa ca am inlocuit cu "dumneata"/"matale" asa cum am observat si la parintii mei,care are o nuanta mai familiara.
Am o experienta de munca in Relatii cu Publicul,aproape de 13 ani...
Pana si relatiile amicale care se stabileau intre niste clienti-oameni de afaceri,purtau o aura mai deschisa,mai apropiata.Insasi ei,oamenii ma indemnau sa trec de la treapta formala a lui"dumneavoastra" spre mult mai putin pretentiosul"tu".
A fost intotdeauna dorinta lor sa-i tratez amical,si nu distant,profesional.
Asta despre subiectii tineri,si oarecum tineri de pana la 50 de ani.
A te adresa la pertu unor persoane trecute de 60 de ani nu intra in aceasta exemplificare.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|