View Single Post
Vechi 06.06.2012, 09:25:30
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Dupa cum am mai precizat si pe alt topic, admit ca acest curent de rugaciune are baza scripturistica. Pragmatic vorbind, intr-o epoca de materialism rece, oameni care se daruiesc extazului mistic in rugaciune si glosolalie sunt o compensatie necesara la dez-dumnezeirea omului neoburghez. Desi eu, personal, datorita firii mele nu sunt inclinat spre extaz, nici profan, nici al rugaciunii, privesc aceasta miscare, aprobata si sustinuta de Sfantul Parinte, ca fiind una din caile autentice de spiritualitate crestina in Biserica Catolica.
http://reinnoirea-carismatica.ro/
Desi fratii crestini de pe forum, de confesiune penticostala, au o credinta destul de diferita de a noastra in cateva puncte importante, acest curent si aceasta cale sunt ceva ce avem in comun.
Domnule Theodor, ati cercetat cum trebuie aceasta miscare carismatica din sanul Bisericii catolice si nu numai (mai este si in mediul neoprotestant)?

Stiti ca acesti carismatici catolici, cand se roaga, cad pe spate, la podea? acest fenomen poarta denumirea de "odihna in duhul", sau, in engleza "slain in the spirit".
Credeti ca acest fenomen este produsul Duhului Sfant?

V-as recomanda o carte, care trateaza aceste subiecte legate de miscarea de reinnoire carismatica din Biserica Catolica:

http://www.traditioninaction.org/tiabk010_Closeups.htm

Close-ups of the Charismatic Movement

by John Vennari

poate reusiti sa o comandati (eu nu am citit-o insa un cunoscut de-al meu, da, si mi-a spus cam despre ce e vorba acolo, spune ca e foarte interesanta).

Pe de alta parte, ceea ce ati concluzionat in postul dumneavoastra, este, ma scuzati, total aberant.
Duhul Sfant nu se manifesta la carismaticii catolici asa cum se manifesta la penticostali. La penticostali nu exista cadere pe spate, ras sfant, dans in duhul. Insa la carismaticii neoprotestanti, exista toate acestea.
Prin urmare, carismaticii catolici au multe lucruri in comun cu carismaticii neoprotestanti si mai putin cu penticostalii, asa cum concluzionati dumneavoastra.