Citat:
Īn prealabil postat de andra_v
Un lucru nu inteleg: de ce psihologii/psihoterapeutii romani (pentru ca strainii recurg frecvent) nu recomanda NICIODATA o vacanta activa la tara. In zonele rurale nu prea am vazut depresie (boala nobila, pentru oraseni).
|
Nu stiu in baza caror date (ati facut vreun studiu concret? vreo cercetare sistematica?) afirmati astfel de lucruri...
Din cate cunosc eu, dimpotriva: ergoterapia si alte forme de terapie care implica schimbarea de mediu si de activitati, sunt dintotdeauna vizate de terapeutii nostri.
Totusi, nu intotdeauna acest gen de abordare este posibil - unii nu au resurse, altii nu pot renunta la un serviciu sau anumite constrangeri legate de familie etc. Insa, va asigur, toata lumea e constienta de foloasele unei "vacante active la tara".
Cat priveste mitul sanatatii oamenilor de la tara, mit pe care vad ca-l afisati aici, mai sus, iarasi va atrag atentia ca nu facem decat sa ne pierdem vremea afirmind tot felul de fantezii. Nu, oamenii de la tara nu sunt mai sanatosi sau mai nu stiu cum decat noi cei din urbe. Studiile epidemiologice arata cote alarmante ale tulburarilor de tot felul in mediul rural. In plan sufletesc, la tara fac ravagii depresiile asociate cu alcoolismul. Mai sunt si altele...
Poate va abtineti, va rog, de la datul cu parerea in domenii unde nu aveti cunostinte. Ar fi un gest frumos, un mic semn de smerita cugetare si postare.
Ma iertati pentru atentionare si, desigur, apostrofare...