Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
conform Scripturilor, eu pot sa va numesc "sfant" pe dumneavoastra deoarece din mesajele pe care le-ati postat pe acest forum, se deduce ca traiti o viata pentru Domnul, fara a va murdari trupul prin diverse pacate nefiind in situatia unora care desi stiu foarte bine ce este pacat si ce nu, totusi inventeaza tot felul de formule "istete" de a iesi din culpa (cum a fost chestia aia cu trairea prin anticipatie a casatoriei !)
|
Cred că n-ați înțeles totuși ideea principală a mesajului meu anterior. Nu era vorba de a ne flata public unii pe alții în mod exagerat, ci de a încerca să folosim cu mai multă atenție limbajul Scripturilor, doar după ce ne-am asigurat că avem habar măcar teoretic de realitățile la care se referă. Din păcate, agitația și suspicionita din jurul moravurilor altora se declanșează din cauza unor confuzii legate de înțelegerea distincției între natură și păcat sau sfințenie și moralitate, ca să nu mai spun de perceperea Tainelor Bisericii ca niște ceremoniale și degradarea lor la statutul de simple rituri de trecere ce jalonează etapele vieții unui om. Sigur că nici înțelegerea acestor lucruri nu constituie neapărat un avantaj și un motiv de balonare a sinelui, însă ajută la economisirea precaută a pretențiilor propriului subiectivism atunci când suntem tentați să-i judecăm pe alții.