Buná... Si eu pe aici daca nu deranjez...despre dragoste!
Interesante opinii. "formula" data de Ovidiu dragostei etaleaza in cateva cuvinte ca exista doua genuri de iubiri, nu stiu insa cati o deosebesc pe cea buna din cea falsa, mincinoasa...
Din experienta stiu ca iubirea cea adevarat nu-ti creaza instantaneu "mancarici" pe la... ci o stare generala de plutire, stimulii sexuali fiind doar o parte adiacenta si nu primordiala. Pentru a gasi leacul, trebuie sa realizezi din care parte e dragostea pe care o simti. Daca simti din start implsuri cu tenta sexuala, astea sunt duhuri desfranate care te ispitesc sa te indragostesti stramb, iar solutia este sa te opui prin infranare, spovedanie. In timp stimulii dragostei (ispita)la care te opui cresc in intensitate pana la un punct max, dupa care daca ai reusit sa te infranezi si acesteia , scade treptat. Abia dupa ce ai in stapanire pe dracii astia vei simti dragostea cea curata... Dragostea indusa de draci e cea mai rea ca sunt duhuri care te ispitesc la inceput cu o asa zisa dragoste curata chiar prin persoana pe care zici ca o iubesti si care in timp se transforma treptat defapt intr-o sete desfranata cu aceeasi persoana ori chiar cu altele si pt asta trebuie timp si vointa tare de a te infrana ... Cealalta dragoste, cea curata, daca nu e sa fie cu persoana pe care ti-o doresti, se transforma usor in dragoste frateasca, fiindca aici, dupa cum am zis, partea sexuala e ceva adiacent dragostei sufltetesti (sa-i zic) si nu primordiala ca la cea pacatoasa ...
|