View Single Post
Vechi 07.06.2012, 00:37:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pai, incercati sa va puneti dvs in locul lor. Sa zicem ca v-ati nascut intr-o familie neortodoxa, ati fost invatat ca religia dvs este cea mai buna, ca va mantuieste. Ca ortodocsii nu sunt drept credinciosi, ci idolatri si lumesti, etc. Asta in eventualitatea in care ati auzit de ortodocsi (caci sunt destui in lumea asta care nici nu stiu macar ca exista ortodocsi). In aceasta situatie ce motiv ati avea sa cautati un preot ortodox ca sa il intrebati despre adevarata credinta, cand ati fost invatati ca el nici macar nu o are?
Eu v-am mai scris cum se inteleeg aceasta problema. Nimeni nu ajunge la ortodoxie din greseala sau nimereala. Mai intai trebuie sa aiba solul acela cultivat, si nu are cum sa i-l praseasca altcineva. La ortodocsi si in Biserica lui Hristos nu are nicio importanta numarul, ci calitatea. Doar la neoprotestanti conteaza numarul, pentru ca au de la formare acea dorinta sa creasca noul cult format, care la inceput numara, doar cativa membrii. La noi BO este intemeiata de Hristos, nu de vreun profet sau credincios care s-a gandit dintr-o data ca a inteles mai bine Biblia.
Eu am mai scris ca misiune exista si a existat, dar doar atatia erau pregatiti sa vina in Biserica. Cu forta sau prin persuasiune nu e bine si nici nu e intelegerea corecta, pentru ca pana la urma Dumnezeu alege pe cei ce vin in Imparatie. De exemplu in China a fost sute de ani misiune rusa, dar au fost putini convertiti, iar la inceputul secolului XX au fost decimati toti de rascoala boxerilor.
Problema eterodocsilor e ca ei trebuie sa faca simpatizanti la o adunare omeneasca, la noi Capul este chiar Iisus. Sfintii spun ca in afara ortodoxiei exista har lucrator, care ii cheama si ajuta pe cei ce sunt pregatiti sa vina. Chiar daca ortodocsii ar fi lenesi si n-ar face misiune nimeni care trebuie sa vina nu ramane pe dinafara, pentru ca in ortodoxie misiunea e o imbinare intre lucrarea oamenilor si ajutorul lui Dumnezeu. In afara ortodoxiei exista doar o lucrare a oamenilor, la fel ca la orice oganizatie lumeasca.
Si ajungerea in ortodoxie nu inseaman nimic de fapt, e doar primul pas, la neoprotestanti te-ai botezat la ei esti deja mantuit pe viata. Daca unul ajunge din greseala la ortodoxie, doar pentru ca ii place de un ortodox, fara sa ii placa si ortodoxia n-a facut nimic. Ba pot sa mai apara si erezii de la cei convertiti care sa vina acum din interiorul Bisericii. Si mai spun parinti ca e mai bine pentru un eterodox nestiutor decat pentru un ortodox care n-a facut ce trebuie.
Reply With Quote