View Single Post
Vechi 04.10.2007, 12:30:44
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Credulitatea shi naivitatea face parte din credintza, e un lucru curat shi frumos,

..... iar pe dumneata te umple bucuria ca tzie nu tzi s-a intzmplat nimic important... cat de naiv shi credul potzi sa fii shi sa nu-tzi dai seama ca dumneata eshti de plans shi nu ei....

deci exista shi o naivitate a celui ce se autonaivizeaza pentru a ramane in pacate... defapt este vorba de o maturitate bolnava a celui ce stie sa nu tzina cont de greshelile sale...
Nu trebuie sa judecam ca oamenii care au patit eu stiu ce necaz trebuie sa aiba pacate mari. Gandeste-te ca Iov nu avea! Asa ziceau prietenii lui despre el, insa. Ca trebuie sa-L fi maniat pe Dumnezeu!
Da, consider ca e naivitate sa crezi ca esti ferit de necazuri daca mergi la biserica, esti credincios, te rogi. Eu am intalnit asemenea persoane. Nu de-asta ar trebui sa mergem la biserica. pe urma, daca se intampla ceva, dau vina pe Dumnezeu, se departeaza de credinta!
Unii transforma totul intr-un targ: eu ma rog, etc, iar Tu, Doamne, ai grija! Dar nu putem face noi toata viata atatea fapte bune si practica virtuti, cat sa raspundem iubirii lui Dumnezeu! Mila Lui asupra noastra!
Schimbarea ar trebui sa fie inceputa de noi. Dorinta de a scapa de patimi, de a deveni placuti lui Dumnezeu. Modelul de viata este Domnul nostru Iisus Hristos.
Dumnezeu ne da poate sa simtim la un moment dat in viata ajutorul Lui. Ne cheama la credinta. Are El planurile Lui.
Credulitatea si naivitatea este a unora care cred fara sa cerceteze. Fericiti sunt!
Reply With Quote