Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Pentru copiii de la clasa pregătitoare nu se găsesc bani de mobilier școlar, în schimb pentru biserici văd că nu sunt probleme
|
Nu sunt bani nici pentru spitale, nici pentru nasteri aseptice, nici pentru un foc de incalzire a maternitatilor inghetate, nici pentru pensionari si medicamentele lor, nici pentru studentii nevoiasi (ca bursele sunt de departe insuficiente), nici pentru doctoranzii straluciti, nici pentru turismul unei tari de o rara frumusete, nici pentru revitalizarea agriculturii, nici pentru poeti, nici pentru cantareti (ma refer la scolile de cantareti din Biserica, deoarece au fost desfiintate cateva scoli cu traditie, de pilda scoala de cantareti de la Calarasi)...
Sunt bani pentru autoturisme, pentru vile, pentru tzoale si parfumuri, pentru restaurante si terase, pentru tot felul de consumabile, pentru fotbalul (care, sa nu uitam, nu ne desparte de Dumnezeu...) pentru tot.
Copiii de la scoala mai pot astepta.
Oricum se vor face bussinessmani de succes, nu-i asa? Niste computer, un strop de engleza stalcita, niscaiva pile bune si garla nesimtire, vor fi de ajuns.
Iar daca treaba cu preotia va merge tot mai bine, vor fi tot mai multi candidati la Teologie, ca-n vremurile bune, cand o Dacie era prea putin pentru a lua examenul de admitere.
A uitat oare cineva ca traim tocmai in Romania? Pe care eu o numesc, in oglinda cu supranumele Americii - "Tara tuturor batjocurilor" sau, mai scurt - "Landul mascaricilor", al caror printz stim bine ce becalie poarta.
P.S. Nu gasesc nici un rau in faptul ca se construiesc biserici. Avem nevoie de lacase de cult, in replica la inghetul din perioada ceausismului. Personal insa, daca am de donat un leu, il donez cu bucurie la scoala sau la spital. Nu de cladiri avem nevoie, cred eu, ci de suflete curate inlauntrul lor.