View Single Post
Vechi 04.10.2007, 17:00:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona
as vrea sa stiu daca exista interdictii religioase de la casatorie in cazul in care prietenul meu este verisor primar cu prietenul surorii mele. Am auzit o varianta...neverificata...cum ca ar trebui sa facem nunta in aceeasi zi?!
Shi eu ma gandesc ca nu se prea poate interzice casatoria ca este aceiashi problema ca shi aia cu doua surori shi doi fratzi... dar nu sunt sigur shi poate ca este interzisa de canoane, adica trebuie sa-tzi calculezi rudenia pana la gradul 7 fie ca este de sange sau spirituala........ deci se poate ca celui ce s-a indragostit mai tarziu ii va fi interzisa relatzia... oricum eu intzeleg altfel, shi anume ca odata casatorit, el shi ea, avand altzi parintzi (nashii), devin o noua familie care nu mai are legaturi de filiatzie shi fratzietate cu vechii parintzi shi fratzi shi surori, aceshtia, cei lasatzi acasa, putand astfel sa se casatoreasca daca se intalnesc shi se indragostesc... eu asha vad lucrurile, dar cred ca Biserica considera ca parintzii se incuscresc iar fratzii unuia devin fratzii celuilalt shi atunci este ca shi o casatorie intre neamuri shi deci este combatuta de canoane........ dar pentru sigurantza trebuie intrebat la duhovnic... ca se apropie de relatziile incestuoase care sunt uraciuni in fatza lui Dumnezeu...

ory, te-oi fi zapacit shi mai tare? :)
Reply With Quote