View Single Post
Vechi 09.06.2012, 00:03:59
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
" De asemenea, atât bolnavii cât si rudele lor, trebuie sa fie spovediti din copilarie, sa se roage cu mare evlavie si sa posteasca dupa putere, pentru a fi miluiti si vindecati de Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Fara aceste conditii obligatorii - credinta dreapta, spovedanie generala, rugaciune multa cu lacrimi si post, împacare cu toti si parasirea definitiva a pacatelor mari, de moarte, din partea celor bolnavi si a rudelor lor - Sfântul Maslu si rugaciunile de vindecare si de izgonire a duhurilor rele nu-si ating pe deplin scopul, iar bolnavii se întorc acasa doar usurati.
Timpul cel mai potrivit pentru savârsirea Sfântului Maslu este perioada postului, atât în cele patru posturi, cât si în zilele de miercuri si vineri. În aceste zile, crestinii care participa la Sfântul Maslu trebuie sa posteasca pâna seara, sa se roage mai mult si sa-si marturiseasca mai întâi pacatele la duhovnic.

În cazuri grele de boala si primejdie de moarte, Sfântul Maslu se poate savârsi în orice zi, ori de câte ori este nevoie, în casele celor suferinzi, dupa ce mai întâi bolnavii sunt spovediti din copilarie si împacati cu toti, spre a lor alinare si iertare, ca sa nu plece la Hristos fara aceasta Sfânta Taina. La urma, cei grav bolnavi trebuie împartasiti cu Trupul si Sângele Domnului, ca sa fie pe deplin pregatiti pentru marea calatorie la cer. Aceasta este cea mai buna si cea mai completa pregatire pentru moarte, pe care o ofera Biserica Ortodoxa fiilor ei pe pamânt. Adica, Spovedania, Sfântul Maslu si Sfânta Împartasanie.

Deci, prima conditie obligatorie a oricarei vindecari miraculoase în Biserica lui Hristos este credinta tare si statornica în harul si mila lui Dumnezeu. Fara acestea, Sfântul Maslu nu vindeca deplin.

Observam, de asemenea, ca Mântuitorul a întrebat pe cel ce si-a adus copilul bolnav ca sa fie vindecat: “Câta vreme este de când i-a iesit aceasta? Si tatal a raspuns: Din pruncie”. (Marcu 9, 21) Adica mai întâi Domnul l-a marturisit pe cel bolnav si apoi l-a vindecat, stiind ca o boala veche, sufleteasca sau trupeasca, mai greu se vindeca.

A doua conditie obligatorie pentru cel ce vine la Sfântul Maslu si doreste sa se vindece este ca mai întâi sa-si marturiseasca toate pacatele si sa le paraseasca, apoi sa ceara sanatate si iertare. "

http://biserica.org/ro/viataduhovnic...oral/maslu.htm
Cred ca tocmai aici se face diferenta intre oameni, fie ei si de aceiasi religie. Trebuie retinut ca nu toti iudeii L-au rastignit pe Hristos, ci doar cei care cunosteau bine legile scrise.
Nu raspund ca sa fac polemica si nu mai revin asupra acestui aspect. Eu nu vorbesc din carti, ci din viata. Din viata mea. Peste ani, vei intelege, probabil cum stau lucrurile. Deocamdata nu poti fi in locul celor care habar nu au ce e spovedania, dar vor sa traiasca si pentru asta se roaga cu lacrimi, din toata fiinta lor. Iar Dumnezeu, care ne iubeste la fel pe toti, (fie ei albi sau negri, catolici sau ortodocsi, simpatizanti ai unui "pardid" sau a unui amarat ce se crede "guru"...), ne mai da o sansa. Daca o face pentru ca stie ca intr-o zi cel acum la necaz, se va trezi cu adevarat si Il va cauta, asta nu pot eu sa stiu. Cert este ca spovedania "muribundului", nu aduce certitudini asupra indreptarii, in cazul in care Dumnezeu il ridica din patul mortii... Ea este extrem de importanta pentru mantuire, dar pentru insanatosire, sunt atat de multe exceptii incat e inutil sa mai vorbim. Daca intrebi un sectant o sa ramai uimita de cate vei auzi. Parerile noastre in aceasta privinta sunt subiective. Pana la urma tot Dumnezeu vindeca, spovediti sau nespovediti. Iar sansa vindecarii, zic eu ca aduce de la sine obligatia unei spovediri, dar nu la fiecare ii vine mintea la cap in anii tineretii...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote