View Single Post
Vechi 09.06.2012, 03:22:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Va marturisesc ca ma aflu in incurcatura: aud des expresii gen "plata divina" sau "l-a pedepsit Dumnezeu" (pentru unul bolnav, mort, jefuit, nebun etc.) si ma mir in sinea mea: cum, oare Domnul Milei aduce raul in viata noastra? El ne da noua bolile, violurile, catastrofele aviatice, taifunurile, avorturile spontane, infarcturile si toate cele nenorociri?...
Eu credeam ca Domnul, cel mult, ingaduie (prin suspendarea actiunii protectoare a harului - de aceea noi ne si rugam pentru a fi ocrotiti, de pilda sub Sfantul Acoperamant) unele incercari sau chiar deznodaminte tragice. Dar ca ar da Domnul napaste, ca ne-ar rasplati astfel, mira-m-as... Oare chiar varsa Domnul grindina prin satele din Baragan? Oare Domnul e autorul ciumei si molimei? Oare Domnul ii innebuneste pe oameni? Mira-m-as... De fapt, nu, pur si simplu nu pot sa cred asa ceva.
Totusi, cata vreme cred ca intalnim cu totii astfel de expresii in fiece zi, pe strada, intre semeni, chiar printre confrati: cum vedeti voi chestiunea?
Bolile si necazurile vin de la Dumnezeu? Sunt (ras)plata divina pentru pacatele noastre?

P.S. Cuviosul Paisie Aghioritul mentioneaza des intrarea omului sub actiunea legilor duhovnicesti (aici se inscriu si situatiile de boala, accidentele, feluritele incercari). Cum vedeti aceasta?
Frate Cezar,eu inclin sa cred ca unele suferinte/boli(nu toate) sunt ca rasplata a pacatelor/rautatii noastre.Suntem ceea ce gandim si actionam!
Unele boli se dezvolta pe fondul curviei,altele pe fondul lacomiei sau a maniei...
Cred ca daca nu ne caim pt greselile noastre,nu ne spovedim sa fim iertati,lucrurile o iau razna de tot...si nu neaparat din "razbunare divina"ci mai ales din lipsa Binelui din noi,din absenta lui Dumnezeu.
Ferice de cei care se pocaiesc si se intorc la Domnul!
Numai bine iti doresc frate!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote