Citat:
În prealabil postat de costel
...
Am gasit explicatia ca "sfintii vor judeca lumea"' in sensul ca prezenta lor va fi o acuzatie indirecta adusa celor pacatosi, care au beneficiat, ca si sfintii, de acest mare dar al vietii pe pamant, care e o perioada de pregatire pentru viata viitoare, si nu au lucrat pentru impodobirea sufletului, asa cum au facut sfintii...
Daca aveti si alte interpretari, va rog sa le postati.
|
Exact despre judecata de care amintești, părerea mea este asemenea cu spusele tale, că însăși prezența mea acolo în fața îngerilor, în acel mediu luminat de Adevăr, judecata mea e dată instant de culoarea ”hainelor” cu care am venit din viața terestră, adică de culoarea aurei sufletului meu care contrastează mai mult sao mai puțin cu Lumina din jur; poate că sfinții nici nu vor fi de față sau cu greu pot fi observați din cauza asemănării aurei culorii lor cu mediul definit de Lumină.
Nu va fi absolut nimic de spus pentru că judecata deja s-a făcut la momentul săvârșirii faptei și se reflectă în culoarea aurei.
În Împărăția lui Dumnezeu hainele potrivite sunt hainele împărătești, de culoarea aurei divine pentru că mediul este Adevărul, Lumina, Nunta...
11. Iar imparatul, intrand sa-si vada oaspetii, a vazut acolo un om care nu era imbracat in haina de nunta
12. si i-a zis: Prietene, cum de ai intrat aici fara sa ai haina de nunta? El insa a tacut.(Mt22,11-12)