mie nu mi se pare normal ca biserica sa fie tratata diferit. in prumul rind ca biserica serveste poporul roman si ii reflecta valorile. dupa cite vad, clica asta care conduce biserica ortodoxa - in mod sigur, oameni care au facut mari compromisuri in perioada comunista - incearca sa se salveze prin orice mijloace.
din cite stiu eu, articolul 16 din constitutie spune ca nimeni nu este mai presus de lege. atunci, de ce sa nu se supuna biserica legilor si sa accepte studierea dosarelor celor care au facut pactul cu diavolul? de ce a iesit patriarhul arapasu la scena deschisa sa ceara ca legea referitoare la averile demnitarilor sa nu fie aplicate sefilor religiosi? daca zice ca nu au averi, atunci de ce se teme sa le declare?
la fel ca si cu dosarele, daca spune ca preotii nu au colaborat cu securitatea, de ce se teme sa aflam si noi adevarul?
eu inteleg ca e o chestie acolo cu spovedania, dar nu au decit sa bage consistoriul la inaintare, ca e treaba lui pe partea bisericeasca. DAR pe partea civila a aspectului, de ce sa nu se bage cnsas-ul?
|