Citat:
În prealabil postat de ucenic
Cu cine ziceti voi sa discut?
Un alt preot ortodox, un om de asemenea evlavios si cucernic, si el un bun slujitor in ochii enoriasilor (prieten de familie, stiu bine ce vorbesc), cu vizite la Muntele Athos si la Ierusalim, care a ctitorit si el o biserica, a avut o atitudine ceva mai "pastorala".
Si la invitatiile d-lui ma duceam cu bucurie, stiind ca marturisesc cuiva apropiat si intelegator bucuria descoperii Lui Hristos. Si acum suntem buni prieteni si intalnirile noastre sunt o reala bucurie. Am avut insa o mare deznadejde in ceea ce-l priveste cand, in timpul discutiilor noastre la biserica d-lui am fost martor la ceva foarte urat. A vazut reactia mea si de atunci nu m-a mai chemat. Am ramas prieteni insa am vazut adevarata fata a omului spiritual, nu cea pe care cei mai multi o afiseaza si singura pe care enoriasii o vad.
Binecuvantat sa fie Numele lui in veci!
|
Deci: cind sinteti in Biserica Ortodoxa doriti sa-L intilniti pe Domnul nostru in preotul ortodox, iar cind sinteti in adunarea protestanta doriti sa-L intilnitit pe DOmnul nostru in Sfinta Scriptura. Incercati sa faceti un exercitiu simplu: cautati-L pe Domnul nostru Isus Cristos atunci cind sinteti intr-o biserica ortodoxa, iar cind sinteti la adunarea protestanta incercati sa vinati greselile pastorului, sa le inventariati, contorizati si sa le faceti publice, eventual. Atunci veti fi credibil, ca masurati cu aceiasi masura toate. Pina atunci sinteti putin subiectiv (ca sa nu spun indoctrinat de-a dreptul).
As vrea sa va amintesc ca cu citeva pagini in urma userul N.Priceputu v-a pus o intrebare. Astept raspunsul dumneavoastra la intrebarea pusa.