Citat:
În prealabil postat de ucenic
Daca acela care zice multe dar face putine se aseamana cu vecina de la trei care se tine scai de tine: "Vecina, dute la molu` ala de unde am luat io, ca acolo e mai bune. Da` auzi, i-a d-astea de care-ti zic io ca i-am luat si lu` cumnata-mea, si lu` soacra-mea... da auzi vecina., vecina..." si tie iti vine sa te duci, sa nu te mai intorci.
Dar daca in viata aceluia vezi Cuvantul viu, daca el insusi a devenit un alt om, daca in casa lui si intre prieteni, la serviciu sau pe strada el umbla ca unul "schimbat" de Cuvantul pe care il predica, ei bine Ioana, pe acela sa te duci sa-l asculti.
Intr-unul ca acela se implineste ceea ce este scris:
"Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.(Evr.4:12)
|
Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii, și nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite, pentru ochii Celui în fața Căruia noi vom da socoteală. (Evrei 4: 12,13)
Cele două versete vorbesc despre o Persoană, nu despre o scriere.
Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. ( Ioan 1:14)