View Single Post
Vechi 11.06.2012, 23:08:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Cred ca atitudinea asta de asteptare de a primi totul mura-n gura se trage în mare masura de la perioada dictaturii dracoviste.
Exista unii carora trebuie sa le dai mura in gura, deoarece sunt inca prunci, incapabili sa se alimenteze singuri. Intelegeti ca nu poti cere cuiva sa pastreze o credinta pe care nu o are, nu o cunoaste si nu i-a fost descoperita. Nu ii poti cere sa caute mantuirea in BO, cand nici macar nu stie ca BO ar avea asa ceva. De cele mai multe ori nu stie nici macar ca exista o mantuire, doar sufletul ii tanjeste dupa ea asa cum tanjeste copilul dupa hrana fara sa stie macar ca se cheama hrana, si nu are cine sa ii iasa in intampinarea acestei nevoi.

Dvs sunteti acum credincioasa pentru ca ati avut harul ca, la un moment dat, cineva sa va dea mura in gura, sa va spuna ca exista un Hristos care va mantuieste, o Biserica pe care nu ar trebui sa o parasiti si alte informatii de baza. Acum ati crescut mare si ati uitat, nu il mai intelegeti pe cel mic.

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Mi se pare o argumentare foarte puerilă, aceea de a fi plecat pentru că nu știați "cu ce se mănâncă"... Dar ați întrebat vreodată vreun preot (ortodox, căci am înțeles că de la ortodocși ați plecat) despre ceea ce vă preocupă, sau vă lipsește? Ați întrebat și nu vi s-a răspuns? Nu ați fost invitată să participați la Sfânta Liturghie?
Dar dvs? Sunteti o credincioasa ortodoxa convinsa, va iubiti biserica, sunteti oricand gata sa o aparati in fata sectantilor, dar nu stiti inca de ce sunteti credincioasa si considerati ca mantuirea, centrul credintei crestine, e doar pentru avansati. L-ati intrebat pe parintele ce a facut Hristos pentru dvs si la ce foloseste credinta ortodoxa? L-ati intrebat ce semnifica acea Sf Liturghie la care mergeti si care este centrul ei? Si in aceasta situatie, in care ortodocsii vechi nu isi cunosc bazele credintei, ce asteptari aveti de la cei mai nebisericosi?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14