Citat:
În prealabil postat de nutucutu
.Din ceea ce ne invata pe noi Biserica, putem fi siguri de mintuire numai dupa ce vom fi fata catre fata cu Domnul nostru, dupa ce vom parasi aceasta lume.
|
Asa este, dar aceasta nu inseamna ca mantuirea nu lucreaza in noi aici si acum.
"
Mântuirea este scopul
Creștinismului și obiectivul
Bisericii. Creștinismul ortodox afirmă cu fermitate că
Dumnezeu s-a făcut om pentru ca omul să poată să se facă Dumnezeu. Acest concept al
Îndumnezeirii, respinge faptul că
mântuirea este un rezultat pozitiv la o dilemă juridică, ci
este de fapt
un proces de vindecare."
http://ro.orthodoxwiki.org/Soteriologie
Citat:
Daca credeti ca exista mintuire si in Biserica Ortodoxa nu inteleg de ce dumneavoatra nu ati inceput catehizarea in mediul in care traiati, ca doar asta e motivul pentru care ati parasit Biserica Ortodoxa.
|
Am inteles ca exista mantuire in BO abia dupa ce am gasit-o in BP si am gasit frumusetea ortodoxiei abia dupa ce am fost vindecata in BP. Si am inceput sa imi pretuiesc fratii ortodocsi abia dupa ce am invatat in BP nemarginita dragoste a lui Dumnezeu.
Citat:
Dumneavoastra simtiti cum va creste parul? Simtiti cum vi se formeaza sinapsele si deveniti mai inteligenta? Daca nu-L simtim pe Hristos in sufletul nostru nu inseamna ca El nu e acolo (pentru ca nu ne paraseste niciodata) ci inseamna ca nu vrea sa fie vazut/ auzit de noi. Vrea sa ne vada perseverenta indiferent de ceea ce simtim (cel putin asa ne spun sfintii nostri). Oare cum o fi fost sufletul Domnului nostru cind a asudat singe, a fost tradat, batut cu vergi, biciuit, incoronat cu spini, rastignit pe cruce, adpat cu fiere si otet, batjocorit si parasit? Oare avea sufletul plin de bucurie?
|
E drept ca nu suntem mereu bucurosi, desi apostolii se bucurau si cand sufereau (si nu ma refer la o bucurie tampa, ci la una in Duhul). Insa exista niste dovezi ale faptului ca mantuirea lucreaza in om. Cum putem sti ca suntem pe o cale buna daca nu probam mantuirea noastra cu roadele pe care le aduce?
Citat:
Din punctul meu de vedere, daca in confesiunea dumneavoastra exista macar o persoana care sa fi facut lucrurile pe care Domnul nostru i-a indemnat pe ucenicii Lui sa le faca, perseverati pe drumul pe care mergeti. Daca nu exista nici o persona care sa-i fi tamaduit pe neputiinciosi, sa fi inviat mortii, sa fi curatit leprosii, intoarceti-va in Biserica Ortodoxa pentru ca drumul pe care va aflati nu e sigur ca duce la mintuire.
|
Ah, din acest punct de vedere nu ar fi o problema. Daca exista o biserica mai mistica decat BO, aceea e BP. Penticostalii pun accentul pe daruri, si nu numai pe vorbirea in limbi, cum vad unii, ci mai ales pe minuni si vindecari. Dar cand aud de minuni petrecute la penticostali, fratii dvs ortodocsi spun, ghici ce? Ca sunt de la cel rau...