Citat:
În prealabil postat de ucenic
Ioana, iarta-ma ca iti spun, admir profunzimea gandului tau, insa obiectivitatea lasa de dorit.
|
Stiu, Adevarul te deranjeaza.
Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca in cuvintele pe care le citesti in ea, tu traiesti prezenta directa a persoanei Cuvantului. Prin revelatia cartilor VT si a Evangheliilor, Dumnezeu-Cuvantul si-a facut simtita prezenta si actiunea Lui personala in relatia cu oamenii. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire". (2 Tim. 3:16)
In toate versetele pe care le-ai selectat apare
Cuvantul, nu cuvinte ale lui Dumnezeu.
Dar El, drept raspuns, a zis: "Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21)
Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa." (Fapt.17:11)
Asculta
Cuvantul, au primit
Cuvantul, nu cuvintele! Daca nu traiesti "in duh", nu simti prezenta Cuvantului in cuvintele scrise.
De aceea toti NP se cred Sfinti, toti isi spun "copii ai lui Dumezeu" (adica l-au primit pe Dumnezeu-Cuvantul, pe Hristos Ioan 1:12) spun cu mandrie ca ei traiesc "in duh si adevar" si merg sa dea lectii altora de hermeneutica biblica, merg sa propavaduiasca Evanghelia. Suficienta de sine a NP o aveau si fariseii, doar si ei respectau cu strictete cuvintele scrise.
De aceea, noi astia mai pacatosi, avem talcuirea Scripturii facuta de oameni care au trait in duh si adevar, la care apelam atunci cand avem neintelegeri, oameni ce au fost exemple de sfintenie si credinta, nu ne luam dupa talcuirile fariseilor, pentru ca este scris*: "De omul eretic după întâia și a doua mustrare depărtează-te" (Tit 3, 10).”
* "este scris" e expresia favorita a NP