Daca vrei sa indrepti gresala altora te intreb de cate ori ai incercat sa alungi cainii de iehovisti de la usa ta spre binele comunitatii? Poate ai facut-o nu stiu. De cate ori spovedindu-te ti-ai spus : iata o gresala care trebuie sa o indrept. Parintele Paisie de la Sihla spunea: in primul rand sa va miluiti pe voi si apoi pe ceilalti.
Ca ii acceptam pe sectanti ca vezi doamne ii aduna de pe strada pe betivi, da pe urma ii arunca in oala ereziei cum imi spunea un teolog. Bun lucru. N-are asta treaba cu subiectul da nu m-am putut abtine.
Ai si tu dreptate in felul tau. Nu zic nu. Dar daca vrei vrei sa faci ceva fa. Sa sti ca de multe ori discutam pe tema preotilor din inertie. Ca stim noi ceva. Cazurile concrete sa sti ca se rezolva iar Biserica prin canoanele Ei nu lasa nepedepsita astfel de gresala, desi nu stiu la ce gresala a preotilor ne referim acuma.
Numai ca anumite probleme trebuie tratate cu delicatete. Imi fac probleme ca smintim pe altii cu subiectul acesta si de aceea spun ca daca cineva stie ceva are unde sa se adreseze mai sus si chiar foarte sus prin rugaciuni.
Pace tuturor.
|