Citat:
În prealabil postat de delia31
Conform logicii dvs. sectare deturnate de la Adevar, reiese ca si Hristos „S-a inlocuit pe Sine cu unul confectionat mistic din faina” atunci cand „a luat painea (oops, cea „confectionata (sic!) din faina”!) si multumind, a frant si a dat Ucenicilor zicand: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.”
|
Chiar aici e cheia, că
nu "
S-a înlocuit". El nu poate fi înlocuit de îngeri, oameni, cu atât mai puțin de niște fărâme de materie. Dar cine vă mai înțelege?
Citat:
Cu dvs. nu mai vorbesc, am mai spus.
|
Da, de 3 ori. Dar cine vă mai crede?
Citat:
Si nici nu ma astept sa intelegeti ca prin aceste cuvinte rostite inainte de indumnezeirea trupului Sau, Hristos nu se refera la trupul de carne (in greaca „sarx”), ci face referire avant la lettre la trupul Lui indumnezeit, inviat, pnevmatizat (in greaca „soma pnevmatikon”)
|
Poate în greaca de
Byzantion, nu în cea de
Euaggelion. Dar cine vă mai convinge?
Citat:
la trupul mistic asa cum s-a aratat dupa Inviere lui Luca si Cleopa si celorlalti, invaluit in chip de paine euharistica dar dezvaluit launtric prin har. Asta e sensul si esenta pentru care Dumnezeu S-a intrupat. Sa ni se dea noua spre mancare, pentru a-L avea pe Cel Viu inlauntrul nostru, fiindca altfel nu vom putea avea Viata harica in noi
|
Mi se pare mie, ori sesizez o mică translare spre înțelesul duhovnicesc al Trupului și Sângelui Sfânt? Dar cine se mai lasă indus în eroare?