Subiect: ce e de facut?
View Single Post
Vechi 05.10.2007, 17:59:19
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Iuda,din pacate nu prea am inteles mare lucru din ceea ce ai scris,ca ai asternut cuvintele de-a valma pe monitor,de parca ai fi vorbit fara suflare si fara-ntrerupere inaintea cuiva.
Nu prea pricep eu cum sta treaba cu venirea Episcopului Ierusalimului intr-un catun de sat "uitat de lume".De regula,credinciosii de pe stilul vechi au biserici construite de dansii,datorita statutului lor "marginalizat",si-mi este greu sa cred ca dau buzna asa pur si simplu,sa acapareze un lacas de cult,respectiv o biserica,apartinand BOR,si mai stiu ca si BOR stie destul de bine sa-si administreze parohiile.Sincer,nu prea inteleg ce invalmaseala "spirituala"a iesit in satul acela,fiindca,dupa cum am mai precizat nu prea am inteles of-ul tau.Asa conflicte de acest gen mai apar,de regula intre bisericile ortodoxe si cele catolice,si-acelea datorita statutului acestora,uneori neclarificat,si-a unor conflicte reinviate dupa un anumit timp,insa situatie pe care o descrii pare mai degraba o lupta pentru stapanire,decat o dovada de neintelegere,deci o lipsa de resemnare asupra realitatii situatiei.
In consecinta,nu stiu in ce calitate ceri o limpezire a acestei situatii,sau daca ai putea tu avea puterea si capacitatea de a o ameliora,insa este clar faptul ca trebuie sa recurgi in a apela la Mitropolia sau Episcopia in cadrul careia apartine aceasta biserica,atata timp cat este adevarat ca aceasta biserica apartine BOR.Sau adunati-va toti crestinii care va considerati nedreptatiti de situatia creeata si faceti o scrisoare catre Episcopia zonei respective,trebuie sa existe o solutie,de preferabil pe cale amiabila,ca doar crestini suntem(sunteti),si tindeti spre aceiasi curatire spirituala.
Reply With Quote