View Single Post
Vechi 14.06.2012, 22:21:46
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Dumnezeu sa va ierte , sa va ajute si sa va lumineze!
Daca d-voastra n-ati putut sa patrundeti in profunzimea spiritualitatii ortodoxe, insa altii au putut si l-au primit pe Hristos, inseamna ca vina e la d-voastra, nu in Ortodoxie.
Nu sora,situatia ii mult mai simpla.Un om sta intr-o casa impreuna cu alti oameni.Intr-o zi pleaca,ca asa a vrut el, intr-o alta casa,care pare a arata mai noua,mai aranjata,cu oameni ce par mai amabili.Dupa o perioada se intoarce,asa,intr-un fel de vizita,la cei din casa de unde a plecat.Incepe sa le explice ca fosta casa arata rau,ca cei de acolo nu stiu cum sa traiasca,ca ii invata el cum trebuie(desi cei din casa nu i-au cerut asta).In timp ce le spune ca nu le vrea decat binele le arde una cu bata-n icoane,asa ca un semn de prietenie si respect.Dupa ce termina sa le faca casa praf si sa le joace-n picioare tot ce acei oameni iubesc,le spune ca acum sunt frati si ca,eventual,in noua casa le va fi mai bine daca vor veni,uite ce rau arata casa lor,ce distrusa este.Intrucat cei din casa incep sa aprinda faclii si sa puna mana pe coase si topoare,fuge urland ca sunt niste habotnici care nu au inteles nimic din dragostea ce le-o purta.Pai nu era mai simplu sa intrebe,,Mai oameni buni vreti sa va spun eu cum sa traiti?"si daca raspunsul era negativ sa plece-n liniste si pace in drumul sau?Era da nu se poate pt ca unu mic,negru,de respira greu,nu ii da pace.Transpira saracii binevoitori dezinteresati pt ca daca cumva se apropie timpu si nu au planu(combustie spontana garantata) facut?Zic si eu...ca habotnicu care nu intelege de ce vor unii sa faca ,,bine"cu forta..Da poate prea vad eu totu-n negru..cand de fapt totu este roz si zburdam ca mieluseii,impreuna,pe pajistea infratirii intre popoare..confesionale.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 14.06.2012 at 22:41:59.