Inca odata spun ca eu m-am referit la conceptia lor asupra credintei, adica am facut un atac asupra ideologiei si nu asupra oamenilor ce fac parte din secta, ba dimpotriva, multi dintre ei chiar traiesc mai curat ca noi, fiind de apreciat, iar in ultima postare mi-am retrast cuvintele ca nu sunt indreptatit sa spun nimica. Dar atunci eu nu mai inteleg ceva: de ce sfintii s-au luptat cu atata staruinta mustrandu-i pe eretici ca nu vor ajunge in Rai, chiar si feciorelnici de ar muri? Pentru ca de partea celor care ii mustra mereu si nu ii accepta pe eretici sunt si Sfintii, persoane pline de duhul sfant care s-au impotrivit mult impotriva lor si nu i-a acceptat ca facand parte din madularele Bisericii si ca urmare nici nu vor mosteni un lacas in Imparatia Cerului, exemple fiind Sfantul Vasile cel Mare si Sfantul Ierarh Nicolae, sfinti care sunt cinstiti prin acatiste ca fiind printre altele si SURPATORII EREZIILOR. Da, din punct de vedere social trebuie sa avem respect fata de ei ca de la om la om, dar Sfintii parinti ne spun ca nu trebuie sa ne imprietenim si nici sa nu le acceptam slujirea lor catre Dumnezeu, pentru ca este una lipsita de adevar si de Duhul Sfant, dovada fiind necinstirea Maicii Domnului si coborarea ei la rangul de femeie obisnuita si lipsa Sfintelor Taine. Cum se mantuiesc ei, daca nu se impartasesc cu trupul si sangele Domnului? Se vor mantui doar cu predicile pe care le fac? Eu sustin doar ce au sustinut si sfintii, nu am spus nimic de la mine si cu aceste convingeri voi ramane. Dupa cum bine a reamintit si Iustin44 in postarile de mai sus, ereticilor le vine in ajutor un demon Arhicon ce ii ajuta sa se lase de patimi si sa le induca iluzia nasterii din nou pentru a-i convinge clar ca asa trebuie facut, pe cand la noi in ortodoxie in intreaga viata ne aflam intr-un razboi nevazut cu ispitele date de demoni. Chiar daca eu am gresit acum, ma pot spovedi, fac un canon potrivit si cu dezlegare ma impartasesc. Dar ei ce fac? Viseaza mereu ca Iisus ii va mantui doar prin convingerea lor ca Iisus e mantuitor lor personal? Da, asa este, asta pot crede si eu, asta cred si diavolii. Dar cei eretici au oare puterea sa-si amrturiseasca cele mai grosolane pacate la un preot in spatele caruia se afla Iisus? Nu! Pentru ca in naivitatea lor ei cred ca daca accepta in sinea lor ca au pacatuit, Tatal ceresc ii iarta prin Fiul sau si gata-i schimabarea! Sa stiti ca si mie mi-a suras aceasta idee, ca as putea foarte usor sa scap numai prin ideea ca recunosc in mintea mea fata de Dumnezeu ca am avut ganduri intinate, pacate mari, iar El din cauza ca am fost constiincios, ma iertat! Cata inselare...:(
|