Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
cred ca adminul ar face bine daca ar bloca astfel de linkuri.
.........................
cred ca astfel de subiecte ar trebui sa se limiteze la articole.
astfel de clipuri nu se posteaza pe orice server.
cred ca unii chiar cauta astfel de clipuri.
face bine cuiva sa vizionam asa ceva?
|
Salut, Dumitru..
Intentia cu care eu am postat acest mesaj, a fost aceea de a da si altora ocazia sa li se trezeasca aceleasi sentimente care pe mine m-au ajutat, anume umilinta, respect, si admiratia fata de felul in care noul convertit a aderat la religia crestina, credinta sa in adevarurile destainuite in religia noastra facandu-l sa nu renunte la drumul si hotararea sa de a o urma, cu pretul propriei vieti. Pentru mine a inseamnat mare lucru ca un tanar, astazi , cand lumea este cu atatea tentatii, sa renunte la propria tinerete , decat sa se dezminta de credinta sa.
In ceea ce priveste filmarea si brutalitatea ei, si eventualitatea de a dauna copiilor - (caci in cazul celor maturi , articolul contine un avertisment Expres asupra continutului, si are si un rezumat in care descrie ceea ce se intampla in filmare, astfel ca daca o persoana intra manata de curiozitate, in ciuda avertismentelor, stiind in acelasi timp ca este slaba si nu poate privi asemenea imagini , cred ca doar ea singura este responsabila pentru ce a facut) - este in responsabilitatea parintilor, care ar avea datoria sa supravegheze copii care utilizeaza internetul, caci ei inca nu pot discerne ce le este bine si ce nu.
Insa daca este potrivit sau nu postarea acestui articol pe un site de religie, dupa mine o consider extrem de potrivita, caci motivul si subiectul principal al executiei si filmarii il face chiar religia noastra, crestina.
Vietile Sfintilor abunda de descrieri (deci imagini) in unele cazuri inca mai detaliate ca cel de fata, si torturi , chinuri si executii inca si mai infricosatoare. Multi crestini erau atunci de fata, si priveau , insa nu cu o placere ascusa pentru a fi martori la un spectacol de torturi si executii, si nici din curiozitate frivola, sau vreun alt motiv banal, ci pentru ca, ei aveau astfel o marturie si un exemplu viu de traire pana la moarte a cuvantului lui Dumnezeu. Multi se converteau vazand exemplu de renuntare la tot ce inseamna lume , caci li se trezea credinta insuflata de martiri. Asta a si fost motivul, dupa parerea mea, pentru care s-au si consemnat in scris detaliat aceste martirii.
Pe mine, personal, m-au intarit mult, si m-au facut totodata sa ma intreb serios daca eu am ajuns la acel nivel de abnegatie si dragoste, deci m-au condus la umilinta...Si faptul ca am vazut in zilele noastre un caz asemanator, si al unui tanar, m-am bucurat mult si am vrut sa il impartasesc si altora.
Fiecare decide daca ii este de folos sau nu sa priveasca, caci stie dinainte ce contine, in scris.
De asemeni, este liber si coordonator siteului sa aleaga permisiunea sau oprirea postarii astor fel de materiale.
Am mai avut si alte conturi pe acest forum, de multa vreme am fost logat...Credeam ca oamenii acestui forum, am mai renuntat la dispute care apar aproape inevitabil la orice topic deschis...Exista o tensiune care evident ca mocneste intre ortodoxi, cei de alte confesiuni, atei ,si oameni pur impartiali d.p.d.v religios...iar orice subiect este tranfosrmat intro ocazie de a reaprinde focul...