Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Exemplul cu calatoria pe viata nu este bun;persoana este in viata,perfect functioanala,vorbeste,rade,gesticuleaza,este fericita poate ca pleaca,isi incurajeaza rudele etc...
|
Eu nu văd diferența. Sufletele morților nu sunt ele "perfect funcționale", având aceleași facultăți pe care le aveau în timpul vieții, dar cu capabilități noi ? Nu vorbesc, nu râd, nu comunică, vreți să spuneți că nu se mai recunosc oamenii unii pe alții ? Nu sunt acolo speranțe de fericire, cu ce ar fi mai mare fericirea din Australia ?
Citat:
insa ce este mai important,chiar si dupa plecare,inca trimite semne ca EXISTA:telefoane,scrisori,cadouri.
|
Și cam de ce semne ați avea nevoie că EXISTĂ ? Nu ajung cele pe care le avem, în scrieri, în tradiție, în liturgică ? Vreți telegramă de dincolo "pe aici e OK, am o casă mai faină decât aveam, iar în plus nu am grijă că se strică acoperișul, copiii nu îmi sparg geamuri la fotbal, etc"?
Citat:
Care este tabloul standard de la o inmormantare?
Locul persoanei de alta data,este luat de un cadavru care uneori arata horror,depinde de imprejurarile mortii,depinde si de calitatea tesuturilor celui mort,sau repeziciunea proceselor de descompunere.
Nu mai gesticuleaza,nu se mai exprima,nu se mai trezeste.Asta ii inspaimanta pe copii,este ceva serios cu care nu s-au mai confruntat,si nu ar fi bine sa se confrunte daca nu sunt mai mari de 10 ani!!!
|
Îmi face impresia că dv confundați persoanele cu materia din care sunt alcătuite trupurile lor. Jalnică la plecare, așa cum a fost jalnică la venire. Ne naștem între fecale și urină. În cazul unor asemenea confuzii, de acord, ar fi bine să nu asistați la înmormântări. Nici la nașteri.
Amintește-ți, omule, că din țărână ești făcut și că în țărână te vei întoarce !