16.06.2012, 01:10:27
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Eu nu văd diferența. Sufletele morților nu sunt ele "perfect funcționale", având aceleași facultăți pe care le aveau în timpul vieții, dar cu capabilități noi ? Nu vorbesc, nu râd, nu comunică, vreți să spuneți că nu se mai recunosc oamenii unii pe alții ? Nu sunt acolo speranțe de fericire, cu ce ar fi mai mare fericirea din Australia ?
Ma bucur ca dvs. ati avut ocazia sa observati functionalitatea sufletelor celor morti.Noi nu inca.
Și cam de ce semne ați avea nevoie că EXISTĂ ? Nu ajung cele pe care le avem, în scrieri, în tradiție, în liturgică ? Vreți telegramă de dincolo "pe aici e OK, am o casă mai faină decât aveam, iar în plus nu am grijă că se strică acoperișul, copiii nu îmi sparg geamuri la fotbal, etc"?
Faceti confuzii grave intre o biata calatorie si intre dezintegrarea fiintei umane.
Îmi face impresia că dv confundați persoanele cu materia din care sunt alcătuite trupurile lor. Jalnică la plecare, așa cum a fost jalnică la venire. Ne naștem între fecale și urină. În cazul unor asemenea confuzii, de acord, ar fi bine să nu asistați la înmormântări. Nici la nașteri.
Nu confund persoanele cu materia,pur si simplu nu-mi face o deosebita placere nici sa vad bebelusii insangerati cand vin si nici cadravele dezintegrate cand pleaca.Din aceste considerente nu am urmat medicina,desi ma pregatisem pe perioada liceului.
Daca pt un matur,acele imagini sunt greu de procesat,cum vor fi pt un biet copilas?
Amintește-ți, omule, că din țărână ești făcut și că în țărână te vei întoarce !
|
Nu-i problema,fiecare inmormantare imi aduce aminte de asta...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|