Citat:
Īn prealabil postat de cred_cu_adevarat
Ii cer sa ma lumineze in rugaciune insa n-am incredere ca duc o viata atat de curata incat sa mi se raspunda.
Vreau sa fac binele, dar nu stiu daca stiu sa-l aleg.
Ce faceti in dileme? Ascultati ce simtiti ca trebuie sa faceti? Sau faceti opusul sentimentelor voastre, stiind ca e posibil sa gresiti in lucrurile pe care le simtiti?
|
Cine poate crede are o viata atat de curata incat sa merite sa i se raspunda? Daca ar fi valabil criteriul asta (de FALSA SMERENIE SI MARE TRUFIE SI VICLENIE) nu s-ar mai ruga nimeni. In nici un caz nu s-ar mai ruga curvele, curvarii, betivii, drogatii, criminalii, hotii, perversii de toate genurile etc. Asta voiti? Sa nu ne mai rugam pe motiv ca nu suntem inca sfinti? Rugati-va, om al lui Dumnezeu si poate veti capata sfintenia intr-o zi si atunci va veti ruga si pentru noi astilalti, pacatosii si nevrednicii... Rugati-va!
Stim sa alegem binele in masura in care cunoastem poruncile Domnului si avem o farima de onestitate in raport cu noi insine. Dar daca suntem vicleni fata de propria constiinta, fireste ca ne prefacem ca nu stim care-i alegerea buna. Pofte multe si ascunse, alegeri perfide... Iata iadul.
Ce sa face, in dileme? Dilemam...
Adica: ne rugam, postim, ne spovedim, intrebam, ne dezvaluim TOT universul dilemei, avem rabdare, citim, cugetam, meditam, muncim, iubim, traim. Ce sa facem altceva?
Ducem o viata omeneasca, in duh crestin si incercam sa nu pacatuim prea mult. Asta facem.
Si facem rabdare, rabdare, rabdare...
Dar e greu. Stiu. Tuturor ne e greu, de cand lumea asta cazuta.
Domnul sa ne miluiasca! AMIN+