View Single Post
Vechi 16.06.2012, 20:38:13
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
eu stiu ca sunt 4 posturi si in niciunul nu se fac cununii. Ma intreb oare ce legatura au rezervarile la local si dorinta de a ne cununa vara pe caldura cu dreapta credinta? Oare la restaurant cei care-si fac cununia in post servesc mesenii cu bucate de post si nu consuma alcool? sau poate doar vin si peste cum este astazi dezlegare? Si ce treaba are vara cu Taina Sfintei Cununii? Oare aceasta nu are aceeasi insemnatate si putere de taina indiferent in ce anotimp o faci? catre ce ne duc oare atatea ingaduinte?
Da, am mai auzit-o si pe-aia cu "daca sunt prea asprii preotii lumea se indeparteaza de biserica".... insa uite ca exista si alta situatie... din prea multa ingaduinta eu risc sa ma smintesc si sa nu mai am incredere intr-o institutie care nu e ferma in respectarea canoanelor insasi de ea instituite.
Ai dreptate dar ce sa facem daca asta e situatia eu stiu un preot care a refuzat sa faca slujba inmormantarii unui sinucigas si familia decedatului s-a dus in parohia vecina ca preotul acela a fost de acord, din pacate nu este o regula peste tot si un alt exemplu la mine in parohie s-a botezat ortodox un italian (catolic) si cand a ajuns in Italia a mers la o biserica ortodoxa la sf Liturhie si a stat de vorba cu acel preot(ortodox) si a zis ca nu trebuia sa se boteze pt ca botezul catolic e valabil. Deci asta e situatia...
Reply With Quote