Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:
[b]Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire și durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focșani, județul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012.
Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violență și de nesiguranță din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca și bisericile, fiind spații de utilitate publică religioasă a comunităților locale, să fie mai bine păzite și protejate.
Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților.
|
Cam mare densitatea de stiri despre crime in ultimele zile pe Forum, imi pare... Parca nu era asa, de obicei...
Si nu orice crime, ci omorarea unor crestini - soldatul rus in Cecenia, tunisianul decapitat, iar acum un preot roman ucis chiar in Biserica.
Him... Cum vi se pare asta? Se aduna miros de sange in jurul nostru. Sange de crestini.
Oare ce urmeaza, Doamne?
Pe de alta parte, citesc si recitesc comunicatul Patriarhiei si ma tot minunez: vom intra cu gardieni la slujba? Ne vom inarma cu topoare pentru Spovedanie, Nunta si Botez?
Asa era in Biserica Apostolilor? Mergeau Pavel si Petru cu soldati protectori imprejur? (de mers mergeau, ca si Mantuitorul, dar nu inconjurati cu soldati protectori, ci la moarte martirica, iar nu la slujbele sfinte) Avea garda de corp Mantuitorul? Eu stiam ca soldatii l-au inconjurat pentru altceva...
A ajuns armata si politia sa protejeze pe crestinii dreptmaritori care merg la inchinaciune? Dupa ce considerente duhovnicesti? In acord cu ce hotarari sinodale? In continuitatea carei Sfinte Traditii?
Fratilor, ce este asta???
Ce traim noi de fapt???
Nu, nu imi place deloc comunicatul Patriarhiei.
Am subliniat cu bold pasajul pe care eu nu il pot considera decat o gluma sinistra in ton cu vremurile mizere pe care le traim. Are oare, impresia, patriarhatul nostru, ca se poate revitaliza cu injectii armate un cadavru moral?
Biserica e atat de neputincioasa si inspaimantata de moarte, azi, dupa multiplele fortificari/cadouri primite din partea societatii/lumii, incat sa apeleze si la paza fizica?
Iata starea institutiei noastre bisericesti. M-ati certat cand am adus o critica punct cu punct a unor stari de lucruri anormale. V-ati ferit ca de un ratacit sa comentati, ca de un ciumat. Foarte bine, prieteni: refuzati mai departe, simulind smerenia si ascultarea, refuzati sa marturisiti ce vedeti, ce ganditi si ce simtiti. Si veti merge intre baionete la Sfanta Liturghie, intr-o zi, ca sa nu ne atace huliganii cu pietre sau cu sisuri...
Nu, Biserica lui Hristos nu are nevoie de paza si protectie de la firmele de bodyguarzi ai borfasilor Capitalei. Nu este cazul sa acceptam si aceasta incredibila insulta. Nu suntem, inca, atat de necredinciosi, de fara de nadejde in Dumnezeu. Nu facem in pantaloni de frica tocmai in drum spre Casa Domnului. Cine se teme, de fapt, si de ce?
Mergem la Sfanta Biserica asa cum a mers si Domnul nostru in Templu: pe jos, pe picioarele noastre, fara paza si protectie. Nu avem nevoie de paza lumii, a lumescului. Suntem ocrotiti de Insusi Dumnezeu si de credinta noastra in Pronia si Dreptatea Lui!
Iar de vom fi ucisi in Biserica, acesta "sfarsit crestinesc al vietii noastre" se va chema.
Dumnezeu sa ne ocroteasca!