View Single Post
Vechi 17.06.2012, 10:49:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur, unor Hristos li s-a revelat personal, pagini fiind (Sf. Mc. Ecaterina) insa din cate stiu nu este nici macar un singur caz de Sfant care sa fi primit mucenicia in baza unei propovaduiri eretice.
Ne impiedicam in cuvinte, Alin. Daca omul aude, chiar din gura unui eretic sau pagan, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru a-i ierta pacatele, astfel incat el nu va mai muri ci va avea viata vesnica, apoi crede asta cu tot sufletul si moare bucuros caci stie ca pentru el moartea e doar o trecere spre vesnicie, crezi ca il va intreba Dumnezeu de ce a auzit aceasta veste de la un eretic si nu de la dreptcredinciosi? Pai omul nici nu stie ce este acela un eretic...

In plus, cui i se da mult i se cere mult. Cui i se da insa numai o propovaduire scurta, fie ea si eretica, dar raspunde la ea cu dragostea unui mucenic, "credinta aceasta i se socoteste ca dreptate".
Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Mantuirea este o comoara care se obtine cu greu.
Se obtine atat de greu incat unii, care zeci de ani au crezut ca sunt pe calea cea buna acuzandu-i pe altii ca nu sunt, s-ar putea sa aiba surpriza sa nu o capete. Pe cand un oarece musulman venind din urma, dispus sa moara pentru Hristos le-o poate lua mult inainte. Caci mantuirea este, in esenta ei, renuntarea la mine insumi si la viata mea pentru a ma darui lui Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote