Subiect: La fiecare 7 ani
View Single Post
Vechi 17.06.2012, 23:29:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anisoara Vezi mesajul
As avea o intrebare:Ce se intampla dupa 7 ani din punct de vedere religios?
Exemplu:Mortii se pot dezgropa dupa 7 ani,blestemele se inlatura dupa 7 ani(am vorbit cu un preot si mi-a spus acest lucru,nu pot face nimic cu casa parintilor mei decat dupa 7 ani ,ei au murit),pacatele ne sunt iertate dupa 7 ani?!...Viata mea a trebuit sa o schimb total la fiecare 7 ani,nu puteam sa mai continui ceea ce faceam .Acum sunt in acesta situatie.Nu stiu cum sa mai schimb,de una singura nu mai pot.
Toate acestea sunt simple aiureli. Superstiții fără legătură cu credința. Este posibil ca totul să plece de la o rânduială din Vechiul Testament legată de anul sabatic.

Sanepid-ul permite exhumarea morților după 7 ani fără autorizare specială. Scoaterea morților din mormite este un lucru care nu ar trebui să se întâmple, în afară de împrejurări deosebite, spre exemplu faima de sfințenie. Ultimele cuvinte ale preotului la slujba de înmormântare, pe când ia lopata în mână, sunt (reproduc din memorie): "se sigilează mormântul acesta până la a Doua Venire". Sigur nu spune "până peste 7 ani".

Păcatele nu ne sunt iertate după 7 ani, ci, dacă ne pocăim, ne sunt iertate în chiar clipa în care preotul rostește formula de absolvire.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote