Pana si Becali a facut niste afirmatii mai inteligente, de m-am mirat si eu:
"Cei de la Patriarhie trebuie să facă rugăciune, autoritățile trebuie să facă rugăciune, toți trebuie să facem rugăciune, să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu pentru că lucrurile astea nu putem să le oprim cu bodyguarzi și pază pentru că Diavolul e mult mai șiret pentru că se spune că are atâta putere că poate distruge chiar pământul, numai că nu-l lasă Dumnezeu", a spus europarlamentarul.
http://www.rtv.net/becali-despre-uci...#ixzz1y5EvfFvO
Frate Ioan Cezar, si pe mine m-a marcat asemanarea cu cazul tunisianului martirizat, la topicul cu cecenul nu am ajuns inca... Traim timpuri de martiriu. Nu e o stire de la ora 5, pentru ca se vede ca ucigasul nu a avut o rafuiala cu persoana preotului, ci cu investitura acestuia, cu Biserica, din care facem parte si noi. Eu ma gandeam ingrozita, cand am auzit, cum ar fi fost, Doamne fereste, sa se fi intamplat la mine in biserica toata treaba asta...
In ceea ce priveste paza, bucurestenii care mai merg la Patriarhie, stiu ce se intampla, cand iese Patriarhul de la slujba.
Sunt ierarhi cu garzile de corp dupa ei, ce-i drept, in civil. Si la procesiuni, la moaste sunt jandarmi si politisti. Am ajuns intr-un an la catedrala Sf. Spiridon, la hram, pe la vreo 10. Lume afara, jandarmi proptiti in usa, nu dadeau voie nici sa se iasa, nici sa se intre, ca tinea predica patriarhul... am plecat la alta biserica.
Dar, totusi, in vechime era paza in biserica. De aia se zice "Usile, usile...", inainte de Crez. Pentru ca niciun credincios sa nu iasa si niciun necredincios sa intre.