View Single Post
Vechi 18.06.2012, 00:54:22
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arthur_clennam Vezi mesajul
Apreciez incadrarea in tiparul "adolescentului rebel", dar intentia mea, care este mai degraba urmarea unei nevoi de autoconservare a sanatatii mele mentale, nu pleaca din ura. Ura e un sentiment foarte puternic. Admit prezenta unei mari dezamagiri si a dispretului, dar nici ele nu constituie motivatia mea...
Din recunoașterea ta că ești un tip rebel eu deduc că această personalitate de rebel este în pericol de a-și pierde din statutul său forte cu care tu te-ai obișnuit și de aceea simți că ești în pericol de a te schimba; de aceea spui că-ți pierzi ”mințile”(de rebel) care ție-ți plac. Asta e dovada că te maturizezi și nu-ți convine.

Mai spui că nu ura, ci disprețul este prezent în sufletul tău, ceea ce e mai grav pentru că disprețul include și o superioritate orgolioasă pe care ți-o arogi senin, iar dezamăgirea eu o consider ca rezultat al unor dorințe fierbinți nerealizate; totuși, dorințele și așteptările tale născute-n suflet, dar nerealizate, confirmă dpmdv că părinții tăi au capacitatea(inteligența, instrucția, profesia...?) de a acoperi și justifica așteptările și dorințele tale.
Oare greșesc dacă apreciez că aveți un nivel de cultură similar(raportat la vârstă)?

Se vede din cuvintele tale că tânjești după iubire, dar pe care tu ai obținut-o totuși(cred eu) din cărțile beletristice, ca dovadă ”nicul” tău.
N-am spus (cum remarca cineva) că trebuie să stai acolo, ci am spus că trebuie să-ți protejezi sufletul de resentimentele care, din cauza inteligenței și a orgoliului, ajung să pună stăpânire pe sufletul tău; ceea ce-ți spun eu ai găsit evocat în romane, nu-i așa? Te doare că nu vezi iubire între ei, dar pentru că tu ești conștient de asta se cuvine ca tu să le-o ”returnezi” chiar și cu lezarea rebelului din tine; asta ar însemna ruperea lanțului genetic ereditar.
Repet: dacă tu pleci cu resentimentele de care ai vorbit, vei avea același tipar.
Iubește-ți părinții!
Dacă nu-i vei iubi, ce satisfacție ai putea avea?
Dacă-i vei iubi, vei fi fericit.

Ai primit sfaturi foarte bune: în primul rând caută și vorbește cu un duhovnic, chiar dacă nu crezi el te va convinge; găsești la orice mănăstire.

P.S. Nu cred că ai citit pe SN Lazarev- 1 ”Sistemul autoreglării câmpurilor”.
Explicații, dialoguri și exemple despre boli, nenorociri, destine bazate pe relația cauză-efect.

Last edited by Demetrius; 18.06.2012 at 01:11:07.
Reply With Quote