Subiect: am gresit?
View Single Post
Vechi 18.06.2012, 01:13:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ideea este ca am vrut sa subliniez ca nu intotdeauna inima asculta de ratiune , chiar daca e vorba de propria mea persoana .
Tot gresit este.
Un impuls care a fost bun (intamplator) in situatia X s-ar putea dovedi nefast in N alte situatii.

Citat:
Si sa va indemn sa nu dispretuiti pe cei mici si de dispretuit ,caci prin acestia veti putea ajunge la faptele mari . Colegul Dumitru_73 a simtit acest impuls de a ajuta ,trecand peste frica , pe care toti o avem. Toti a-ti respins acest sentiment,ca inutil si irational ,ba poate chiar daunator.
Dar omul cazut,privirea celui care isi pune nadejdea in noi , de aceasta cum putem sa ne ferim ? Nu merita sa ne oprim o clipa in loc si sa ii dam atentie ?
Tocmai asta e dovada politicii tale gresite.

Omul a explicat f. bine care era situatia REALA a acelei persoane dar tu continui sa vii cu o situatie IMAGINARA care iti hraneste EGOUL sentimental de filantrop inchipuit.

Corect e ca ratiunea sa mearga inaintea afectiunii, pentru ca afectiunea cu ratiune (sanatoasa) este sfanta si duce la sfintenie, cea fara - o biata nebunie.
Reply With Quote