View Single Post
Vechi 18.06.2012, 20:17:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

/
Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
[/font] Condiții obligatorii pentru a fi pomeniți la Sfînta Liturghie:

- [font=Verdana]să aibă nași botezați și cununați ortodox,
Ce vina are copilul ca nasii lui nu sunt cununati? Stiam ca la sfanta Liturghie nu se pomenesc oamenii care datorita pacatelor proprii se opresesc pe ei insisi de la aceastea: curvarii, neortodocsii, cei tinuti de patimi grele.
Ce vine are copilul ca parintii lui sunt neortodocsi, dar el este ortodox? Sau ca parintii lui traiesc necunati? Dar mai nasii? Aceastea nu e o alegerea proprie, nu e un pacat propriu.
Citat:
“Viață evlavioasă ortodoxă” înseamnă:
să nu aibă profesii imorale, prin care se aduc prejudicii (directe sau indirecte) Bisericii și mîntuirii altora, de pildă: patron de bar, sex-shop, casă de toleranță, regizor / actor, redactor TV, editor de publicații antiortodoxe (eretice, erotice, umanist / evoluționiste), traficanți de droguri, femei, arme etc.
Daca ar fi sa fie asa, atunci o lume ortodoxa ar fi privata de filme ca Pilde, PIlde 2, Preotul, Ostrovul...
Citat:
-să nu creadă în vrăji / superstiții populare ori “științifice” păgînești și să nu ia sfat în necazurile lor de la vrăjitori și ocultiști (chiar botezați ortodox): radiestezie, bioenergie, acupunctură, telepatie, telekinezie, hipnoză, dianetică, meditație transcendentală, spiritism, yoga, sau alte forme de vrăjitorie europeană și orientală.
Astea sunt parerile vreunui duhovnic.Foarte bune, in majoritatea cazurilor.
Dar atata vreme cat Biserica ortodoxa numartuirseste la fel, ramane o parere izolata, nu un adevar de credinta.Deocamdata nu am intalnit alte surse care sa condamne acupunctura, medicina traditionala orientala.
Sti ce e curios? ca medicii foarte credinciosi de la noi, unii dinte ei si preoti cum snt Dr Pavel Chirila, Dr Pr Jupaneant Cornel practica aceste forme ale medicinei; mai mult am gasit in scrierile lor si trimiteri catre sfinti parinti care sustin aceste forme particulare de practicare a medicinei.

Last edited by lore86; 18.06.2012 at 20:24:50.
Reply With Quote