Citat:
În prealabil postat de lore86
/
Ce vina are copilul ca nasii lui nu sunt cununati? Stiam ca la sfanta Liturghie nu se pomenesc oamenii care datorita pacatelor proprii se opresesc pe ei insisi de la aceastea: curvarii, neortodocsii, cei tinuti de patimi grele.
Ce vine are copilul ca parintii lui sunt neortodocsi, dar el este ortodox? Sau ca parintii lui traiesc necunati? Dar mai nasii? Aceastea nu e o alegerea proprie, nu e un pacat propriu.
Daca ar fi sa fie asa, atunci o lume ortodoxa ar fi privata de filme ca Pilde, PIlde 2, Preotul, Ostrovul...
Astea sunt parerile vreunui duhovnic.Foarte bune, in majoritatea cazurilor.
Dar atata vreme cat Biserica ortodoxa numartuirseste la fel, ramane o parere izolata, nu un adevar de credinta.Deocamdata nu am intalnit alte surse care sa condamne acupunctura, medicina traditionala orientala.
|
Sf. Paisie spunea de acupunctura, oricum e o practica destul de controversata si printre medici. Problema e ca se bazeaza pe ceva ce tine de conceptiile religioase asiatice, meridiane energetice si energia universului. Iar Par. Paisie spunea din ce imi amintesc ca daca e combinata si cu bioenergia e nociva, iar daca e numai infigerea de ace rezultatul e doar amortirea nervilor periferici. Mai e un aspect, ca cei ce practica sau sunt atrasi de aceasta practica pot fi atrasi de conceptiile orientale.
In legatura cu altele, eu nu cred ca trebuie privite ca reguli fixe, ci diferentiate. Uite, de exemplu o actrita cunoscuta de la noi, Maria Ploae (care mie imi placea si inainte) a spus ca in ultimul timp nu prea a mai jucat si a respins multe roluri. Mai spune ca in ultimul timp se fac tot felul de piese si puneri in scena sinistre, personajele sunt chiar malefice. Un interviu foarte frumos in Formula AS (ca tot se pomenea de asat in descriere, dar e si aici pe segmente, e aevarat ca Formula AS promoveaza si ocultismul pe langa articole ortodoxe):
http://www.formula-as.ro/2009/897/lu...gaciunea-11913