Citat:
În prealabil postat de catalin2
Sf. Paisie spunea de acupunctura, oricum e o practica destul de controversata si printre medici. Problema e ca se bazeaza pe ceva ce tine de conceptiile religioase asiatice, meridiane energetice si energia universului. Iar Par. Paisie spunea din ce imi amintesc ca daca e combinata si cu bioenergia e nociva, iar daca e numai infigerea de ace rezultatul e doar amortirea nervilor periferici. Mai e un aspect, ca cei ce practica sau sunt atrasi de aceasta practica pot fi atrasi de conceptiile orientale.
|
Homepatia poate fi practicata de orice medic, indiferent de orientarea religioasa.La fel ca alopatia. Sa nu uitam ca si noi avem medicina traditionala, care a dat rezultate uimitoare secole de-a randul.Pacat ca am pierdut cheile acestei cunoasteri.
hai sa iti spun ce am citit despre sf Teofan Zavoratul:
M-am uitat in cartile homepatilor.Ei nu dau inapoi in fata acestei boli.
Sfantul Ignatie Brancianinov
incepand de la ora 9 se apuca de lucru, mergea la Liturghie, sau inspecta lucrarile ce aveau loc; primea vizitatori, in cea mai mare parte tarani bolnavi care primeau de la vladica medicamente homeopate.
Cred ca ar fi bine sa studiem si in alta parte, in afar parintelui Paisie.
Ezitarea in fata noului nu e ceva nou in istorie. Vedem chiar ca unii oameni au fost ucisi ptr ideile inovatoare.
E pur si move... zicea Galileo Galilei.