View Single Post
Vechi 19.06.2012, 01:22:31
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte interesant topic!
Mai sunt multe texte în acest sens... De exemplu relatarea despre dialogul dintre Dumnezeu Care hotărâse să-i piardă pe toți israeliții și Moise, care contraargumenta spunând că, dacă evreii vor muri în pustiu, egiptenii își vor schimba părerea despre atotputernicia divină. :)
Ce să mai zicem de Iacov/Israel care, după lupta sa cu Dumnezeu, I s-a adresat Domnului într-un mod foarte îndrăzneț: "Nu Te las să pleci până nu mă binecuvântezi"... :)
Și mai sunt muulte alte exemple în V T, pe care nu le am acum în minte.
Poate că I-ar fi bineplăcut lui Dumnezeu ca noi să dorim atât de mult mântuirea noastră, încât să încercăm s-o negociem. Poate că ar spune ca-n acea legendă iudaică: "Copiii Mei M-au învins, copiii Mei M-au învins!".

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

P. S. Acum mi-a venit în minte faptul că Mântuitorul Însuși ne-a oferit, prin parabola judecătorului nedrept (Luca18, cred), un exemplu de negociere stăruitoare, încăpățânată, o târguială duhovnicească în adevăratul sens al cuvântului. :)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote