Citat:
În prealabil postat de ioanna
Se intampla in Romania, din seria " Holy Spirit Reveval Service" (hipnoza, transa, caderi spectaculoase)
http://www.youtube.com/watch?v=2gHLn...eature=related
Nu gasesc in Biblie fenomene de genul asta, "ucidere in Duhul" dar ... asta-i "trezirea spirituala" propavaduita in unele adunari NP . Ei stiu mai bine cum le interpreteaza, ce pasaje aduc in sprijinul unor astfel de experiente. Pot doar sa ma minunez si sa sper ca data viitoare vor fi inspirati sa puna niste saltele pe scena! :)
Lipseste partea cea mai interesanta, "vindecarea". E trunchiat filmul la sec. 0:50. La sec. 0:51 deja apar unii din public care spun ca au avut diverse afectiuni minore (pe una o durea in gat, pe una sub burta, unul nu auzea bine cu urechea stanga), pe care acum cica nu le mai resimt (deci ceva a fost intre timp si nu ne-a aratat), iar apoi ii hipnotizeaza. N-am inteles de ce, care e ideea cu starile acelea de inconstienta, adica de ce doar asa ii pot multumi lui Hristos. Pare ca se vrea sa fie un show pana la sfarsit, deci sa fie si un element spectaculos.
|
Nu numai carismaticii catolici si cei protestanti au conexiuni cu aceste fenomene evident provocate de duhuri demonice ("caderile" din Biblie intotdeauna s-au produs inaintea lui Dumnezeu sau a mesagerilor Sai ingerii si nu inaintea unor oameni, nu s-au soldat cu pierderea constientei si inainte de a primi mesajul divin, acei oameni care au beneficiat de teofania respectiva, au fost ridicati intr-o pozitie onorabila pentru a asculta mesajul, de asemenea cand au cazut, au facut-o intr-o pozitie de reverenta inaintea lui Dumnezeu si nu pe spate) dar si penticostalii care mare parte din ei nu au o pozitie vizavi de aceste caderi pe spate, neconsiderandu-le in vreun fel, bune sau rele.
Pe cand imi vorbea el, am cazut
cu fata la pamant lesinat. El m-a atins si
m-a asezat iarasi in picioare in locul in care ma aflam. (Dan.8:18)