Citat:
În prealabil postat de costel
Nu consider ca un copil trebuie sa uite de bunici in momentul in care acestia au murit. Biserica ne cheama sa ne luam ramas bun de la cel ce a facut trecerea la cele vesnice si prin cuvintele "veniti sa dam mortului sarutarea cea mai de pe urma". Datoria sta a-ti lua ramas bun macar prin participarea la slujba.
Realitatea ca suntem muritori.
Persoana decedata nu trebuie rezumata la un cadavru in descompunere, e in primul rand o persoana care se roaga pentru cei cunoscuti. Cel putin eu asa ii vad pe bunicii mei.
Sunt copii care confunda lumea ingerilor cu a noastra din cauza falselor explicatii cum ca bunicii au devenit ingeri.
|
Exagerati aici,nu am auzit nici un ortodox care sa afirme aceasta aberatie,ca mortii devin ingeri...insa am auzit acest non-sens inafara tarii,avand provenienta din alte religii desigur...
Se poata intampla ca aceste afirmatii nefondate sa fie raspandite de oameni care au carente serioase in cultura ortodoxa,insa exista o veste buna:ignoranta se poate vindeca prin cunostiinte ,nu prin colindatul in fata unui sicriu cu cadavru sau asimilarea unei atmosfere sinistre!!
La ce rezuma,in planul nostru fizic persoana decedata,daca nu la un cadavru aflat in descompunere?Daca nu mai este animat de suflet,ce este atunci daca nu un corp lipsit de viata?Mai poate fi vorba de aceiasi persoana pe care o stiai?Nici vorba!
De aceea,revenind la ale noastre,ar fi de dorit ca copiii si bunicii sa aiba o relatie frumoasa si stransa pe timp cat acestia mai sunt in viata,si nu sa se puna accent pe"datoria"de la inmormantare.